Αδύναμα, εύθραυστα μαλλιά που αργούν να μακρύνουν;

 

Τι φταίει;

 

Νομίζω πως έχει συμβεί στις περισσότερες...

 

Επιλέγετε ένα κοντό κούρεμα, που  τελικά αποδεικνύετε ατυχές, γιατί τελικά δεν ταιριάζει στον τύπο σας.

 

Κάνετε υπομονή μέχρι να μακρύνουν λίγο τα μαλλιά, αλλά αυτά αρνούνται να μεγαλώσουν.

 

Άλλες φορές πάλι, παρόλο που δεν τα έχετε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα με βαφές και καθημερινό styling, τα μαλλιά σας είναι αδύναμα, εύθραυστα και πέφτουν λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό.

 

Μπορεί να οφείλονται σε διάφορες τεχνικές εργασίες, που αδυνατίζουν την τρίχα και την κάνουν εύθραυστη, εμποδίζοντάς την να αναπτυχθεί.

 

Ωστόσο, μπορεί να οφείλονται σε καθημερινές συνήθειες και οι ύποπτοι που ευθύνονται για τα αδύναμα και εύθραυστα μαλλιά, να βρίσκονται στο πιάτο ή το ποτήρι σας.

 

Και στις δύο περιπτώσεις, τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης και φροντίδας μαλλιών, μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

 

Στη πρώτη περίπτωση, η συμβουλή του κομμωτή σας είναι πολύτιμη.

 

Άλλωστε σκεφτείτε το ως εξής:

 

Επενδύετε σε ένα ωραίο χρώμα, σε ένα εντυπωσιακό κούρεμα, ώστε να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερο τύπο. Γιατί να μην επενδύσετε αναλόγως ώστε να διατηρήσετε το χρώμα, τη λάμψη και τη φυσική υγεία των μαλλιών σας όσο περισσότερο;

 

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλλον ακολουθείτε κάποιες λανθασμένες διατροφικές επιλογές:

 

Αγάπη για τη Ζάχαρη

Τα γλυκά, έχουν κατηγορηθεί για πολλά και κυρίως ότι προσθέτουν “βάρος” στην εμφάνισή μας. Τώρα προστίθεται μια ακόμα υποψία!!!

 

Σύμφωνα με μελέτες, η ζάχαρη παρεμβαίνει ανασταλτικά στην απορρόφηση των πρωτεϊνών και ρίχνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε, κάτι που επηρεάζει έντονα τα μαλλιά, καθώς τα δύο αυτά συστατικά παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της τρίχας.

 

Αποφύγετε την υπερκατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης, ικανοποιώντας την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, με ένα φρούτο, που αποτελεί φυσική πηγή σακχάρων.

 

Ωστόσο, μη ξεχνάτε πως οι διαιτολόγοι μας συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την κατανάλωση φρούτων, αργά το βράδυ, πριν από τον ύπνο.

 

Το αλάτι της ζωής…

Είστε σαν εμένα που το πρώτο πράγμα που αναζητώ στο τραπέζι είναι η …αλατιέρα; Συνηθίζετε να προσθέτετε αλάτι όσο νόστιμο κι αν είναι το φαγητό; Μέγα λάθος!

 

Το υπερβολικό νάτριο έχει αποδειχθεί ότι, μεταξύ άλλων, ευνοεί την τριχόπτωση και κατ’ επέκταση την αραίωση των μαλλιών.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως αν θέλετε δυνατά, υγιή μαλλιά θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση αλατιού στα 2.300 mg την ημέρα, ποσότητα που πρέπει να γίνει ακόμη μικρότερη, εάν ηλικιακά είστε στα δεύτερα “…άντα”.

 

Υπερκατανάλωση αμύλου;

 

Νομίζω πως σε όλους μας αρέσουν οι μακαρονάδες, το φρέσκο ψωμί και τα κρουασάν.

 

Αν σκέφτεστε, με λύπη σας, να τα αποχωριστείτε για να απαλλαγείτε επιτέλους από τα “επιπλέον βάρη”,  επιστήμονες μας δίνουν τώρα ένα ακόμη σημαντικό λόγο.

 

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε άμυλο, έχει επιπτώσεις και στην εμφάνιση των μαλλιών, καθώς τα σάκχαρα που προκύπτουν από τη διάσπασή τους μέσα στον οργανισμό, λεπταίνουν σταδιακά τη διάμετρο της τρίχας, με αποτέλεσμα αδυναμα, χωρίς όγκο μαλλιά.

 

Τι ρόλο παίζουν οι φυσαλίδες στη ζωή σας;

 

Σας αρέσει να συνοδεύετε πάντα το φαγητό σας με κάποιο αναψυκτικό που σας διευκολύνει στη πέψη;

 

Μπορεί να μην έχει άμεσα αποτελέσματα, αλλά αυτή η καθημερινή συνήθεια συμβάλλει στην αφυδάτωση των μαλλιών και κάνει την τρίχα εύθραυστη.

 

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι χρωστικές και η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν τα αναψυκτικά, όχι μόνο δεν προσφέρουν κανενός είδους θρεπτικό συστατικό αλλά συμβάλλουν ώστε η τρίχα να χάνει τη φυσική της υγρασία.

 

Ας πιούμε ένα ποτάκι ακόμη…

 

...δεν βλάπτει εάν δεν γίνεται καθημερινά, εκτός κι αν έχουν προηγηθεί άλλα 3-4, καθώς και μερικά σφηνάκια!

 

Εκτός από το ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε τη κλειδαρότρυπα για να ανοίξετε την πόρτα όταν θα φτάσετε σπίτι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μειώνει ραγδαία τα επίπεδα του ψευδαργύρου, του φολικού οξέως και των βιταμινών Β και C στο σώμα.

 

Η έλλειψη των πολύτιμων αυτών συστατικών από τον οργανισμό, διαταράσσει τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξής της τρίχας και εξασθενεί τον θύλακά της, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αργούν να μακρύνουν, καθώς δεν τρέφονται σωστά, ενώ συχνά παρατηρείται έντονη τριχόπτωση.