Πέφτουν τα μαλλιά σας;

 

Νιώθετε πως τα μαλλιά σας έχουν αραιώσει επικίνδυνα;

 

Τι μπορεί να φταίει;

 

Ακούτε πολλά!

 

Ωστόσο όλα αυτά που ακούτε για την αραίωση των μαλλιών ανταποκρίνονται τελικά στην πραγματικότητα;

 

Παρακάτω παραθέτουμε τους βασικότερους μύθους για την αραίωση των μαλλιών και τις σχετικές με αυτούς, αλήθειες.

 

Μύθος no 1:

Το συχνό λούσιμο, λεπταίνει την τρίχα.

 

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα σαμπουάν καθαρίζουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να επηρεάζουν στο παραμικρό τη ρίζα.

 

Οι τρίχες που βλέπετε να χάνονται την ώρα του ντους, είτε πρόκειται γι αυτές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της ζωής τους και πέφτουν είτε είναι αποτέλεσμα του λανθασμένου τρόπου επιχειρείτε να τα ξεμπερδέψετε, καθώς είναι πολύ ευκολότερο η τρίχα να σπάσει με ένα βίαιο βούρτσισμα ή χτένισμα.

 

Μύθος no 2:

Η λέπτυνση της τρίχας και η αραίωση των μαλλιών, είναι επακόλουθα της γήρανσης.

 

Η αλήθεια είναι ότι η αραίωση των μαλλιών, είναι μια προοδευτική και χρόνια.

 

Ωστόσο, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία, αλλά από μια σειρά από παράγοντες που αδυνατίζουν τους θύλακες της τρίχας, τους κάνουν να υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα η τρίχα να μη τρέφεται επαρκώς και να λεπταίνει, ώσπου να πέσει.

 

Σε αυτή τη περίπτωση πολύ σημαντική είναι και η γενετική προδιάθεση όπου μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση των μαλλιών, ακόμη και από την εφηβεία.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αμέσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια, με εξειδικευμένα προϊόντα, μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών, ανάλογα βέβαια από την έκτασή του.

 

Μύθος no 3:

Η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών,  προκαλεί τριχόπτωση.

 

Εδώ υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθειας, καθώς στις περιπτώσεις που υπάρχει γενετική προδιάθεση, οι θύλακες της τρίχας είναι περισσότερο από το φυσιολογικό ευαίσθητοι στα ανδρογόνα, με αποτέλεσμα η προγεστερόνη, μία ορμόνη που περιέχεται σε αντισυλληπτικά και σχηματίζει ανδρογόνα, μπορεί να πυροδοτήσει το φαινόμενο της τριχόπτωσης.

 

Καλό θα ήταν λοιπόν, να χρησιμοποιούνται παράλληλα, επαγγελματικά, εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών και την ενδυνάμωση της τρίχας.

 

Μύθος no 4:

Τα συμπληρώματα διατροφής συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων τριχών.

 

Η αλήθεια είναι ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τον οργανισμό και αναπληρώνουν πιθανές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, είναι απαραίτητα σε περιπτώσεις ενός μη ισορροπημένου διαιτολογίου και αναμφίβολα μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της τρίχας και την αντιμετώπιση της αραίωσης των μαλλιών.

 

Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι τώρα τουλάχιστον, καμία επιστημονική μελέτη για κανένα συμπλήρωμα διατροφής και κανένα συστατικό που να αποδεικνύει ότι μπορεί να ενισχύσει την τριχοφυΐα

 

Μύθος no 5:

Στρες και στεναχώριες μας κάνουν να χάνουμε τα μαλλιά μας.

 

Η αλήθεια είναι ότι εάν το καθημερινό στρες προκαλούσε μαζική απώλεια τριχών θα ήμασταν όλες και όλοι φαλακροί!

 

Με αυτά τα λόγια μας καθησυχάζουν οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι η διάχυτη αλωπεκία τελογενούς τύπου, δηλαδή η απότομη και έντονη τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται μεν σε στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά όχι σαν κι αυτές που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας….

 

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που έχει σημασία για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος είναι η έγκαιρη διάγνωση του και η ανάληψη άμεσης δράσης.

 

Πολύ περισσότερο σήμερα, που μπορείτε να βρείτε στην αγορά ένα μεγάλο πλήθος εξειδικευμένων και ασφαλών προϊόντων, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πρώιμα σημάδια της αραίωσης των μαλλιών, αποτελεσματικά.