Τα μαλλιά σας απαιτούν αρκετό χρόνο και προσπάθεια για να αποκτήσουν φόρμα και λεία υφή ενώ αρκούν μόλις λίγα λεπτά σε υγρό περιβάλλον για να χάσουν όλα τα παραπάνω;

 

Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε την επόμενη φορά που θα επιλέξετε τα προϊόντα περιποίησης και styling, αναζητήστε τα κατάλληλα προϊόντα, με συστατικά που αποδεδειγμένα προσφέρουν λείανση και προστασία της τρίχας από το φριζάρισμα.

 

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά:

 

Το φριζάρισμα των μαλλιών, αποτελεί τον εφιάλτη της πλειοψηφίας του γυναικείου πληθυσμού.

 

Βασική αιτία για τα μαλλιά που φριζάρουν, είναι η υγρασία.

 

Οι περισσότεροι τύποι μαλλιών, στη φυσική τους κατάσταση, δεν έχουν λεία υφή, κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό, εάν αφήσετε τα μαλλιά σας, στεγνώσουν φυσικά χωρίς προϊόντα styling και πιστολάκι.

 

Η αιτία βρίσκεται στους δεσμούς υδρογόνου, χημικούς δεσμούς που συνθέτουν την εσωτερική δομή της τρίχας και βρίσκονται στο εσωτερικό της.

 

Αυτοί οι δεσμοί υδρογόνου, όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία διασπώνται και εμφανίζεται το φαινόμενο που αποκαλούμε φριζάρισμα των μαλλιών, ενώ επανέρχονται σε μια ομοιόμορφη διάταξη μετά τη διαδικασία του styling.

 

Τα μαλλιά λοιπόν διατηρούν το σχήμα και τη λεία υφή που αποκτούν μετά το styling, έως ότου η υγρασία διασπάσει εκ νέου τους δεσμούς υδρογόνου και τα επαναφέρει στη φυσική τους κατάσταση, δηλαδή να είναι ατίθασα και να “πετάνε”, κάτι που αποκαλούμε φριζάρισμα των μαλλιών.

 

Το πρόβλημα δε, γίνεται ακόμη εντονότερο, όταν έχουμε ταλαιπωρημένη τρίχα, ως αποτέλεσμα των τεχνικών εργασιών, όπου η αλλοίωση στα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας συντελεί στο να ανασηκώνονται οι στιβάδες των κυττάρων της εξωτερικής επιφάνειας της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν.

 

Τα συστατικά που βοηθούν στη λείανση:

 

Οι οίκοι ομορφιάς, κυρίως των προϊόντων επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών, έχουν κάνει σημαντικά βήματα, ώστε να εντοπίσουν τα κατάλληλα συστατικά που θα προστατεύσουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα, κρατώντας μακριά την υγρασία, από τους δεσμούς υδρογόνου και να τιθασεύονται ευκολότερα και να διατηρούν τη φόρμα τους.

 

Τέτοιου είδους συστατικά, με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση στη λείανση της τρίχας και τη προστασία από το φριζάρισμα, μπορείτε να βρείτε  στα επαγγελματικά προϊόντα καθημερινής περιποίησης και styling.

 

Σιλικόνες:

Δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας που τη λειαίνει και τη βοηθά να διατηρεί την υγρασία στα σωστά επίπεδα.

 

Προϊόντα με σιλικόνες, είναι ιδανικά για τα υγρά κλίματα, τις βροχερές και υγρές μέρες και για τα θαμπά, άτονα μαλλιά .

 

Τα θετικά οφέλη που προσφέρουν είναι η λάμψη, η αντοχή στη υγρασία και η προστασία που εξασφαλίζουν στις υψηλές θερμοκρασίες κατά το styling.

 

Φυτικά έλαια:

 

Όπως το πολύτιμο έλαιο Argan, που εξασφαλίζουν λείανση και ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, αλλά με μέτρια, ανθεκτικότητα στην υγρασία.

 

Φυτικά έλαια για τη προστασία από το φριζάρισμα, μπορείτε να βρείτε σε πολλά επαγγελματικά προϊόντα  καθημερινής φροντίδας και περιποίησης των μαλλιών και προσφέρουν επιπλέον, ιδιαίτερα ευεργετική  δράση για τα ξηρά και τα βαμμένα μαλλιά.

 

Πολυμερή:

 

Είναι ιδανικά για λεπτά κυρίως μαλλιά και περιέχονται περισσότερο σε προϊόντα που απαιτείται ξέβγαλμα, όπως είναι τα σαμπουάν και τα conditioner.

 

Περιβάλλουν την τρίχα, περιορίζουν αισθητά το φριζάρισμα και χαρίζουν ελαστικότητα στα μαλλιά.

 

Επιλέξτε το κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων, για τον τύπο των μαλλιών σας:

 

Με βάση τον τύπο των μαλλιών σας, πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο προϊόν, ώστε να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες σας και να έχετε το μέγιστο όφελος.

 

Αν έχετε λεπτά μαλλιά, ιδανικά πρέπει να επιλέξετε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος σε μορφή σπρέι για λείανση που δεν βαραίνει την τρίχα.

 

Αντίθετα, οι πλούσιες κρέμες και οι οροί λείανσης ταιριάζουν περισσότερο στα μαλλιά με χοντρή, ανθεκτική τρίχα.